Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов не знае дали милиардите

...
Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов не знае дали милиардите
Коментари Харесай

Богдан Богданов: Готови сме да поемем управлението на Лукойл Нефтохим

Министърът на стопанската система и индустрията Богдан Богданов не знае дали милиардите от " Лукойл Нефтохим " са отишли в джоба на съветския президент Владимир Путин. Да се приказва, че един министър, едно ръководство и една институция е заложило периоди за отпадането на дерогацията на съветски нефт в " Лукойл " самосиндикално не е правилно, сподели той в студиото на БиТиВи.

Според него рафинерията преработва и различен вид нефт, само че въпросът е от кое място ще пристигна другият нефт. Той не знае какво е подсигурил " Лукойл ", по какъв начин го е направил и от кое място ще дойдат доставките на суровия нефт, друг от съветския. Няма по какъв начин да спомагаме на " Лукойл ", с цел да си достави горивата, в случай, че те като оператор би трябвало да го създадат, акцентира министър Богданов.

" Лукойл " може да обработва разнообразни сортове недопечен петрол, но договорени доставки от страната няма. Доставките могат да дойдат от разнообразни местоположения и страната може да помогне, само че " Лукойл " има ангажимент. В момента, в който не си изпълнят уговорката и не работят с неруски нефт, това се следи от Агенция " Митници " и държава да поеме контрола над " Лукойл ", посочи министърът.

Богданов е чул доста изказвания за " Лукойл ", главно предизборни, само че България има един стратегически актив, който би трябвало да работи на оптимални потенциали. Много се приказва за дерогацията, само че дерогацията е избран механизъм, който Европейска комисия ни е разрешила да употребяваме за избран интервал от време, сподели министърът.

Той повтори тезата си, че цените на горивата в България са най-ниските в Европейски Съюз.

Относно цените на питателните артикули, Богданов разяснява, че задачата е да се реализиран трайно ниски цени на храните за потребителите. Той е сигурен, че самодейността на Министерство на стопанската система за понижаване цените на храните  " Достъпно за вас "  не поврежда конкуренцията, а основава такава. Инициативата започва публично на 15 ноември с 50 съответни продукта, като ще се прави разбор всяка седмица в министерството, с цел да се следи динамичността на цените на пазара.

Към момента логото на самодейността " Достъпно за вас " може да се търси в огромните хранителни вериги, като диалогът продължава и с дребните вериги, с цел да може самодейността да стигне до хората. Това, което предлага самодейността е потребителите да имат опция да купят избрани артикули на допустимо най-хубавата цена.

Той уточни още, че магазините, които желаят да се включат в самодейността, трябва да понижават 16 продукта седмично.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР